Utorak, 23. Ožujak 2021. u 10:51

Napustio nas je Lino

Umro je Lino Hrvatin, dugogodišnji predsjednik kluba

Lino Hrvatin (1951-2021)

Lino Hrvatin (1951-2021)

Napustio nas je Lino. Svi u naselju smo ga znali, ne možemo vjerovati da je već otišao tako vitalan, sveprisutan, miran, trezven, aktivan, pozitivan, pedantan, ljubazan,.., ..... prava dobričina

Pamtit ćemo ga po svemu dobrome što je učinio za Štinjan. Aktivan u Mjesnom odboru (bio je dugogodišnji predsjednik Mjesne zajednice), aktivan u nogometnom klubu, aktivan na našim kućama i okućnicama. Gotovo da nema objekta u Štinjanu na kojem kao odličan majstor sa svojim momcima nije ostavio traga. Svi su ga zvali i tražili, Lino je bio stručnjak iza kojega nisu ostajale greške, postao je i ostati će pojam za kvalitetno odrađeni posao u svojoj građevinskoj struci.

Od malih nogu se priključio aktivnostima u nogometnom klubu. Izvrstan napadač, brz,okretan, maštovit, dribler... svjedoci tog vremena se sjećaju da je bio jedan od najvećih štinjanskih talenata kojega je bilo užitak gledati.

Nakon nogometne igračke karijere nastavio je radom u klubu, vodio ga je kao predsjednik dugi niz godina. Ostao je zapamčen svojom mirnoćom, trezvenošću i direktnim uključivanjem u rješavanju mnogobrojnih problema. Sam je rješavao sve ono vezano za njegovu struku. U svim klupskim objektima, od zgrade, kabina za rezervne igrače (osim naših napravio je i one u Valbandonu kao preduvjet-kompenzaciju što je naš klub koristio tamošnji teren) do samog igrališta koje su Štinjanci pod njegovim vodstvom sami obnovili, dao je nemjerljiv doprinos. Ogroman je njegov udio u izgradnji i održavanju tih objekata, u njih su ugrađeni njegovi mnogobrojni sati volonterskog rada i doniranog materijala.

Lino, ostavio si dubok trag u Štinjanu, a pogotovo u našem nogometnom klubu. Ostati ćeš zauvijek u našim mislima i sjećanjima kao jedan od najpozitivnijih likova u razvoju našeg mjesta i kluba.

Lino, neka ti je laka štinjanska, istarska zemlja koju si toliko volio.

Obitelji i svim najbližima iskrena sućut!

In memoriam (Glas Istre)

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!