NEFER! Devet stepenica stepenica do sukoba

1. Napetost

Već prije početka utakmice čudna je napetost u zraku. Umor od posljednje utakmice (ili neprospavane noći) se još osjeća. Ako sad ne uspijemo, sve su muke bile uzalud.

2. Provokacije

Oštar, ali regularan start izaziva provokativne poglede suparničkih igrača. Teško je raspoznati je li takav pogled upućen sasvim slučajno, s namjerom, ili je to zaista bila provokacija.

3. Gurkanja

Utakmica je tek na početku, a gurkanja među igračima postaju intenzivnija. Sudac je dosta nesiguran i drži se po strani. Raste nervoza. I najmanja sitnica je dovoljna da sve izmakne kontroli.

4. Sakupljanje grupa

Opet nepotrebno gurkanje. Odmah polovica tima trči prema mjestu gdje je započela svađa. Prvi žuti karton. To nema nikakve veze s utakmicom!

5. Srednji prst

Sasvim jasna namjera: ovo je uvreda! Tko ne reagira odmah, nakon utakmice mora računati s nastavkom provokacija i podrugivanjem!

6. Prijetnje / psovke

Razgovor, provokacije, prijetnje umjesto nogometa: koncentracija opada, prijetnje sa svih strana - "Samo čekaj da utakmica završi!"

7. Prekršaji

Iza leđa suca prave se prekršaji. To boli! Bijes raste, samo čekaš priliku da uzvratiš udarce.

8. Gledatelji

Raspoloženje s terena prenosi se i na gledatelje. Oni viču i zahtijevaju još oštriju igru. Prijeti opasnost da dođe do upotrebe sile i izvan terena.

9. Jak udarac

Protivnički igrač dobiva jak udarac. Ozbiljna ozljeda. Dijele se crveni kartoni, igrači i gledatelji su izvan sebe. Utakmica je prekinuta. Nema bodova ni za jednu ekipu, samo prazni pogledi, suze i predbacivanja jednih drugima, ali i predbacivanje samom sebi.

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!